HSB Living Lab vinner tredje pris i GBCS Awards

27-6929-1024x684HSB Living Lab har vunnit tredjepriset i kategorin Smart Building i det europeiska hållbarhetspriset, GBCS Awards.

Vi är självklart väldigt stolta men vill ännu mer! Vi fortsätter att brinna för hållbara framtidsvisioner. Vi valde att som första externa partner gå med i HSB Living Lab hösten 2013. Det är ett världsunikt forskningsprojekt där nya tekniska, sociala och arkitektoniska innovationer ska testas IRL. Under tio år kommer huset att fungera som ett levande laboratorium och hem för cirka 40 studenter och forskare.

– Vi är så klart väldigt glada för tredjepriset. Det visar att projektet nu växer som planerat och blir väl mottaget och uppmärksammat även internationellt. Genom samarbete med andra forskningsprojekt som detta hoppas vi bli ännu starkare, kommenterar Tengbomarkitekten Peter Elfstrand.