Tengbom är med och realiserar Sveriges första tennisakademi

Skissbild av arenan Good to Great. Bild: Tengbom

För första gången i Sverige realiseras och byggs nu en helt privat tennisakademi. När Good to Great Tennis Academy, startat av före detta världsspelarna Nicklas Kulti, Magnus Norman och Mikael Tillström, gick från idé till förslag på färdig anläggning var det Tengbom som agerade rådgivare och arkitekt.

Catella Arena i Danderyd ska stå färdig efter sommaren 2017 och blir Good to Greats första egna anläggning. Tennisakademin har länge sett ett behov av egna lokaler, en plats där ungdomar, coacher och spelare kan vistas nästan dygnet runt. I arenan inryms, utöver sju inomhus- och sju utomhusbanor samt tre inomhus- och tre utomhus padelbanor, bland annat även elevboende, lektionssalar, ett stort gym, kontor och restaurang – allt för att kunna utveckla framtida talanger på ett så bra sätt som möjligt.

”Sedan vi öppnade Good to Great Tennis Academy i början av 2011 har vi jobbat stenhårt för att få tillbaka svensk tennis i världstoppen. Med Catella Arena får vi en anläggning som ger de bästa förutsättningarna för att kunna förverkliga denna vision med såväl tennisträning, dys- och idrottsskadebehandlingar samt viktiga funktioner som kost och skolgång”, säger Nicklas Kulti i ett uttalande.

Den 1 juli hölls den första pressträffen på plats i Danderyd, vilket också var projektets officiella startskott. På uppdrag av Serneke tar vi nu fram bygghandlingar för att arenan ska stå färdig till efter sommaren 2017.