Vi startar en virtuell studio

”Vi behöver jobba annorlunda för att bygga framtiden”, proklamerade Johanna Frelin i Almedalen förra veckan.

Kvinna med VR headset
Foto: Flickr

Vår bransch revolutioneras av digitala verktyg som VR-teknik, Computation Design, 3D-printing och datastyrd maskintillverkning. Detta är verktyg som ger oss arkitekter nya möjligheter att både utveckla och genomföra våra visioner. På Tengbom har vi länge legat i framkant vad gäller VR-tekniken, men vi nöjer oss inte där, utan tar nu ytterligare ett steg och startar en virtuell studio. Bakgrunden till detta är att vi ser en ökad efterfrågan av digital kompetens på marknaden – både som tjänst och som kommunikativt redskap.

Med en virtuell studio, gemensam för alla våra tio kontor, stärker vi vårt erbjudande och lyfter hela företagets digitala kompetensnivå. I studion kommer 3D, CAD/BIM-metodik, Virtual Design and Construction och Computational Design att ingå. En övergripande chef kommer att tillsättas, samt flera andra nya tjänstebeskrivningar.

”Som arkitektkontor har vi inte råd att stagnera ens för en minut. Med dagens snabba teknikutveckling och samhällets allt kvickare hastighet kommer också en ny generation med helt andra värderingar och synsätt på livet. Vi måste anpassa vårt erbjudande och hur vi bygger stad och hus i takt med den digitala revolutionen”, säger Johanna Frelin, vd på Tengbom.