Clarion Hotel Amaranten låter sextiotalsikoner sätta nya tonen

Den 2 maj 2016 nyinvigs Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen i Stockholm. Tengbom har gett hotellet en efterlängtad ny kostym, som trots modernt snitt andas samma sorts elegans och materialitet som när det först öppnade 1969 – från entréplanet till de nästan femhundra rummen.Clarion Hotel Amaranten

Clarion Hotel Amaranten
Amaranten bar (illustration: Tengbom)

Hösten 2013 påbörjade Tengbom arbetet med att ta fram ett helt nytt inredningskoncept för Clarion Hotel Amaranten. Projektet innefattade därmed hotellets entréplan med lobby, konferenscenter och den nya baren Tap Room, och samtliga 461 hotellrum. Resultatet är sobra och ytterst eleganta miljöer som naturligt för våra tankar till 1960-talets Madison Avenue. Men skillnaden är att Amaranten är i en modern tolkning och med en touch av både Mick Jagger och Jackie Kennedy.

Nu skräddarsyr vi Clarion Hotel Amaranten

På hotellrummen, som har fått en elegant atmosfär, är all inredning skräddarsydd. Konceptet som helhet flirtar med sextiotalets material, strukturer och kulörer, men med en twist som andas nutid. Och just för att det är detaljerna som sätter den starka karaktären har stor omsorg därför lagts på allt från specialritade möbler till en genomtänkt ljusdesign. Allt för att skapa den varma och exklusiva känslan som finns i rummen.

Hotelltankar?

Tengbom skapar minnesvärda hotell- och restaurangupplevelser som gäster gärna återvänder till.