Sextiotalsikoner sätter nya tonen för Clarion Hotel Amaranten

Amaranten provrumDen 2 maj 2016 nyinvigs Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen i Stockholm. Tengbom har gett hotellet en efterlängtad ny kostym, som trots modernt snitt andas samma sorts elegans och materialitet som när det först öppnade 1969 – från entréplanet till de nästan femhundra rummen.
Amaranten bar
Amaranten bar (illustration: Tengbom)

Hösten 2013 påbörjade Tengbom arbetet med att ta fram ett helt nytt inredningskoncept för Clarion Hotel Amaranten. Projektet innefattade hela entréplanet med lobby, konferenscenter och den nya baren Tap Room, och samtliga 461 hotellrum. Resultatet är sobra, eleganta miljöer som för tankarna till 1960-talets Madison Avenue. Men i modern tolkning och med en touch av både Mick Jagger och Jackie Kennedy.

På hotellrummen, som har fått en elegant atmosfär, är all inredning skräddarsydd. Konceptet som helhet flirtar med sextiotalets material, strukturer och kulörer, men med en twist som andas nutid. Det är detaljerna som sätter karaktären – stor omsorg har lagts på allt från specialritade möbler till ljusdesign för att skapa den varma, exklusiva känslan som finns i rummen.