Kotten nominerad till Årets Bygge 2016

CF098429
Foto: Ulf Celander

Motionsanläggningen Kotten är nominerad till Årets Bygge 2016. Priset, som delas ut av Svensk Byggtjänst och tidningen Byggindustrin, uppmärksammar utmärkt kvalitet, samarbeten, ekonomi och form i projekt som färdigställts under det gångna året. 

Byggindustrin skriver:

”När dåvarande arkitektstudenten Christofer Ödmark praktiserade på Tengbom fick han en tävlingsuppgift om en ny motionscentral i Kungälv på sitt bord. Han tog fram en idé om en oval byggnad med fjällmönstrad träfasad. Juryn föll pladask. Nu är Motionscentralen Kotten nominerad till Årets Bygge 2016.”

Tengbom vann uppdraget att gestalta motionscentralen i Fontinområdet 2013, då en tävling utlystes av Kungälvs kommun efter att den ursprungliga byggnaden totalförstörts i en brand.