Årets Bygge 2016 nominerar motionsanläggningen Kotten

Årets Bygge 2016
Foto: Ulf Celander

Motionsanläggningen Kotten är nominerad till Årets Bygge 2016. Det är Svensk Byggtjänst och tidningen Byggindustrin som delar ut priset. Priset ska uppmärksamma utmärkt kvalitet, samarbeten, ekonomi och form i projekt som färdigställts under det gångna året. 

Byggindustrin skriver:

”När dåvarande arkitektstudenten Christofer Ödmark praktiserade på Tengbom fick han en tävlingsuppgift om en ny motionscentral i Kungälv på sitt bord. Han tog fram en idé om en oval byggnad med fjällmönstrad träfasad. Juryn föll pladask. Nu är Motionscentralen Kotten nominerad till Årets Bygge 2016.”

Tengbom vann uppdraget att gestalta motionscentralen i Fontinområdet 2013. Efter att den ursprungliga byggnadne totalförstörts i en brand utlyste Kungälv kommun en tävling.

Du kan också läsa mer utförligt om nomineringsobjektet Kotten.