Tengbom Malmö skapar nytt kontor i Hyllie

Tengbom Malmö flyttar nu in i sitt nya kontor i Hyllie, en byggnad som Tengbom själva ritat i samarbete med fastighetsägaren Midroc. Flexibla och öppna ytor skapar goda förutsättningar för att utveckla framtidens arkitektur och samhällsbyggnad i Öresundsregionen.

Foto: Andreas Svenning
Foto: Andreas Svenning

”Människan i centrum” är visionen för byggnaden som utgör Kvarteret Hermod. Gedigna och taktila materialval har satt prägeln på atmosfären där upplevelsen är i fokus. Tengboms Malmökontor huserar i ett av de sex våningsplanen.

Byggnadens gestaltning är öppen och välkomnande och ger ett transparent intryck för hyresgäster och besökare – hela vägen från entréerna i glaskuben, som utgör byggnadens hjärta, via hissarna med utsikt över hela området och in till kontorslokalerna som leder in i två gavlar, kantade av varmt tegel. Att skapa en hållbar arbetsmiljö har varit en grundförutsättning genom hela projektet, med målsättningen att certifiera byggnaden enligt BREEAM Excellence.

Läs mer i artikeln ”Tengbom flyttar till Hyllie” i 8till5, HD-Sydsvenskan, 22-01-2016.